Ei millää malttas olla sisällä ku ulukona on hyvät kelit. Vaikkei vielä mikkää lämmi oo nii kyllä se tuo aurinko mieltä virkistää. Tänä kevväänä en kylyväny ihte mittää siemeniä ja ny vähä harmittaa ku ei ole mitä istutella. Toisaalta hyvä vaa ku viime viikollaki oli joinaki aamuina pakkasta. Kesä kukat aattelin ostaa ens viikolla jotta ne on sitte Kallen synttäreille istutettuna. Pihalla oon vaa siivonnu kukkapenkkejä ja mullannu niitä.

Ostin viskarssin oksasahan semmosella sääjettävällä varrella. Oha muute hyvä kapistus. Jos sillä sais noita terijoensalavien roskausta vähä kurrii. Vaikka eelleen oon sitä mieltä että ne pari vois pihalta kaataa. Isoja unikkoja ja kevätkaihonkukkaa oon jakanu kavereille. Päätin pyhittää pitkän penki iha vaa pioneille jossa seassa siperian unikkoa ja iänunikkoa. Siinä on vielä kahelle pionille tillaa.

Aamut alakaa "lääkärikierrolla" eli samalla ku ulukoilutan koirat kierrän pihalla kattomasa kukat ja muut kasvit. Ny kukkii kevätvuohejuuret, valakovuokot (jota en muistanu ees omaavanikkaa). Siperianunikoisa on mukavat nuput samoin rönsyansikasa joka on myös pienennyksen alla jos joku sitä haluaa. Ja päivänkakkaraaki on vielä.

Kukkapenkki 16.5.

ja sama 26.5.

Puolenkuu aikoihi meillä oli muutaman päivä aja iha hirveet vesisatteet. Sitä vettä tuli kirijaimellisesti yli äyräitte. Piha oli pitkää märkä ja kellarisaki oli maauimala.