Alkaa olla pihahommakiinnostus tältä kesältä ohi. Ikkunasta jo kattelin että jokohan osan kesäkukista saa kantaa kompostiin. Parina yönä mittari on menny jo nollaan mutta paleltumisen merkkejä ei kasveisa näy.

Mansikoita saatiin päivittäin omasta maasta vaikkei niitä montaa taimia oo mut riittävästi. Vattuja tulee paljon ku ehtis vaa poimia. Pihallahan niitä ei ole mut ne parit oksat jotka ojasa kasvaa on varmaan aikoinaa pihalta karannu, on sen verran isoa marjaa niisä. Uuet mustaviinimarjapensaat teki 0,5l marjoja. Punasia tulee paljon, tosin lapset niitä syöpi suoraan pensaasta ja sieltähän ne on parhaimmillaa. Ostin kaks uutta punasta ja yhen viheriän viinimarjapensaan pihalle. Vanhat punaset on tarkotus hävittää kunha uuet pääsee kasvuvauhtiin.

Ite kasvatetuista tomaatit teki pari joita sitte kypsyttivät koko kesän. Kasvihuone pitäs olla niille ja viereen jotain kukkiavaa joka houkuttelee pörriäisiä. Mustasilmäsussut alko kukkiin vasta elokuusa joten ens vuonna en varmaan tätä kasvata. Pelakuut kukkii hienosti ja koitan taas saaha ne talven yli säilymään. Orvokit roikkuu loppukesästä rumina ja pitkinä. Samettikukat kuukahti yks toisensa jälkeen. Tuoksuherne oli ihana. Tasaisemmalla kastelulla se varmaan ois kukkinu vielä runsaammi. Miljoonakellot (pikku petuniat) on kans suosikkilistalla korkeella, sen sijaan tavis petuniat kasvaa liian roikaleiksi. Kehäkukista oon ottanu siemeiä talteen joten sitä nähhään meijän pihalla jatkosaki.

Vielä on kukkimatta kiinanasterit joita sain Lailalta ja syysleimut on nupullaan. Voikohan ruusupavusta ottaa palkoja talteen? Lähteekö se niistä kasvamaan?